De boeren van De Kleine Duiker

De drie vaste medewerkers van De Kleine Duiker hebben de dagelijkse leiding over de boerderij.cees kl.jpg

Cees, vanaf 16 augustus 2016 is hij 10 uur in de week aanwezig als waarnemend beheerder op De Kleine Duiker. Tot zeven jaar geleden was hij werkzaam als beheerder op kinderboerderij de Kooi in Rotterdam-Zuid. Momenteel is hij schaapherder met 2 kuddes in IJsselmonde en Barendrecht. Dit werk doet hij samen met zijn vrouw en 2 Border Collies: Bob en Mick.

150719 Richard lr  1.jpg

Boer Richard is een echte duizendpoot. Deze boer kunt u overal op het terrein tegenkomen. Hij is altijd bereid uw vragen op zijn eigen wijze te beantwoorden.

Boerin Judith is dierenverzorgster. Zij is in en om alle stallen te vinden, maar haar favoriete dieren zijn de geiten en de konijnen.


De vrijwilligers

Ruim 60 vrijwilligers helpen mee met allerlei taken. We zullen niet alle vrijwilligers aan u voorstellen maar wel de mensen die een belangrijk onderdeel zijn voor de boerderij.

Jos Horsman is sinds maart 2006 aan De Kleine Duiker verbonden. Vanaf september 2006 met een arbeidscontract van 10 uur per week. Zijn arbeidscontract eindigde door pensionering in mei 2015. Maar Jos voelt zich nog steeds betrokken bij de boerderij en is nu vrijwilliger. Zijn taak op de boerderij is algemeen technisch medewerker. Jos heeft de bijzondere hobby beeldhouwen. Zo is hij regelmatig op de boerderij aan te treffen bij de smidse in de wagenschuur van de boerderij.

Ook Ad den Otter is sinds 2006 verbonden aan de boerderij. Ad is een handige man. Hij restaureert voor de boerderij de oude landbouw voertuigen en is ook regelmatig aan het werk op onze landbouwmuseum. Sinds 2013 verzorgt hij ook de groente tuin van De Kleine Duiker. Aan hem danken we de heerlijke biologische groente die regelmatig te koop aangeboden wordt.

Binnenkort zullen we meer vrijwilligers voorstellen.

Volg ons op: